image007

Projekti fitues i konkursit të fototekës Marubi

Besmira Caca Opinion 1 Comment

Arti i fotografisë në Shqipëri fillon me studion e parë të hapur në 1858 nga Pjetër Marubi në Shkodër. Pjetër Marubi (1834-1903) ishte një mjeshtër i vërtetë i fotografisë dhe studioja e tij ishte një laborator i fotografisë artistike që në hapat e saj të parë. Fotografitë e Marubëve kanë një rëndësi etnografike, historike dhe gjeografike. Brezi i dytë i …

Besmira CacaProjekti fitues i konkursit të fototekës Marubi